Lainaa ilman luottotietoja

Löytyykö lainaa/luottoa henkilölle jolla on maksuhäiriömerkintä?

Ahaa laina ei ole unohtanut myöskään sellaisia henkilöitä, joilla syystä tai toisesta on päässyt maksuhäiriömerkintä luottotietoihin. Pyrimme nimittäin listaamaan sivuillemme myös sellaiset lainapaikat, joista lainaa/luottoa on saatavilla ilman luottotietoja. Äkkiseltään voisi kuvitella että tämä on täysi mahdottomuus, mutta näin ei kuitenkaan ole, sillä markkinoilta löytyy muutamia lainapaikkoja jatka lainaavat rahaa myös henkilöille joilla luottotietoihin on päässyt sujahtamaan joku pieni merkintä.

Yleisesti ottaen voisi kuitenkin sanoa, että luottotiedottoman henkilön hakiessa lainaa, se on kuluiltaan hieman korkeampi, sillä näin lainapaikka pyrkii takaamaan myös omaa selustaansa.

Joskus maksuhäiriömerkintä ei ole henkilön omaa syytä!

Luottotiedot ovat olemassa meillä jokaisella ja ne ovat varsin näppärä tapa selvittää henkilön maksukäyttäytymistä aiemmin. Maksuhäiriömerkintä voi tulla monestakin eri syystä ja joskus se ei todellakaan aina edes ole henkilön itsensä syytä. Luottotiedottomuuteen on siis olemassa moninaisia syitä, mutta valitettavaa on kuitenkin se, että hyvin usein merkintä luottotiedoissa saattaa vaikeuttaa elämää aika lailla. Suomen luottotietorekisteri eroaa vielä siinä mielessä monien muiden maiden rekisteristä, että Suomessa ei niin sanottuja positiivisia seikkoja kirjata lainkaan.

Monissa maissa myös yksityishenkilöt voivat nostaa omaa luottoluokitustaan maksamalla laskut/lainat yms. sovittuna ajankohtana ja hoitamalla muutenkin raha-asiansa asianmukaisesti. Suomessa luottotiedoissa kuitenkin on nähtävissä vain ne tilanteet, joissa henkilö ei ole pystynyt selviytymään maksuista aina oikeassa ajassa.

Joskus ns. kivijalkapankin kanssa neuvottelu voi olla hyvä vaihtoehto!

Pyrimme siis etsimään lainapaikkoja myös näille tällaisille henkilölle, jolla jostakin syystä aiemmin on raha-asioissa tullut hieman mutkia matkaan. Luonnollisestikaan tämä listaus ei tule olemaan läheskään niin pitkä kuin esimerkiksi uusien lainapaikkojen tai nopeiden lainapaikkojen listaukset, sillä luottotiedottomille rahaa lainaavia lainapaikkoja ei tosiaankaan kovinkaan montaa löydy. Sen lisäksi että luottotiedot menettänyt henkilö voi kokeilla hakea lainaa netistä (muutamista paikoista), niin joskus voi olla hyvä idea myös käydä ihan henkilökohtaisesti paikan päällä vaikka siellä omassa pankissa.

Varsinkin sellaisessa tapauksessa, jos asiakassuhde on pitkä, luottotietoihin tullut merkintä ei ole piittaamattomuuden syytä (eli siihen saattaa olla joku muu syy) ja hakijan tämän hetkiset tulot ja menot ovat hyvin balanssissa. Joissakin tapauksissa pankki voi myös tämän kaltaisissa tapauksissa lainata pienempiä summia henkilölle. Nämä ovat kuitenkin täysin pankki kohtaisia asioita ja niihin ei voi antaa mitään yleispätevää sääntöä, että miten asioiden tulisi pankin päässä hoitua.

Luottotiedot palautuvat maksun suorittamisen jälkeen keskimäärin kolmessa vuodessa!

Luottotietojen menettämisessä on vielä sellainen homma, että vaikka erääntyneet laskut maksaisi pois, niin valitettavasti merkintä pysyy rekisterissä about kolmisen vuotta. Luottotietojen menetys ei siis ole pysyvä olotila, mutta tuon kolmen vuoden aikana tosiaan lainan ottaminen, vuokra-asunnon vuokraaminen, tai jopa työpaikan saaminen saattaa joissakin tapauksissa olla haastavaa. Esimerkiksi suurin osa lainapaikoista, joita netissä on löydettävissä, tekevät luottopäätöksen perustuen lähetettyihin tietoihin, kuten esimerkiksi luottotietoihin.

Näin ollen voisikin sanoa, että suurimmassa osassa tapauksia luottotiedottomuus merkitsee samaa kuin lainapäätöksen hylky. Kuten siis huomata saattaa, luottotietojen menetys ei suinkaan ole mikään pikkujuttu ja tästä syystä kannattaakin aina ihan huolella tsekata ne lainojen maksuajat ja kuukausierät, sekä todelliset kulut – sillä kukaan ei halua joutua siihen soppaan että tie nousee pystyyn maksuhäiriömerkinnän takia.