Pikavippi eli pikalaina

Kerrotaanpas nyt vähän siitä, että mikä oikein on pikavippi, pikaluotto ja pikalaina? Kaikki edellä mainittua ovat itse asiassa yksi ja sama asia asia, rakkaalla lapsella on vain monta nimeä!

Entinen pikavippi on nyt pikalaina!

Itse kullakin saattaakin olla epäselvyyksiä kyseisten pienten lainojen oikeasta termistä, sillä pikavipit eivät enää ole pikavippejä, vaan pikalainoja tai pikaluottoja. Vähemmästäkin menee pää sekaisin kenellä tahansa! Tästä syystä nyt kerrotaankin hieman enemmän niiden historiasta ja myös nykytilasta ja siitä että mistä niitä voi itselleen bongailla.

Pikavippi nimitys olikin käytössä kyseisten, lainasummiltaan varsin pienten lainojen alkuaikoina ja nykyisin niitä tosiaan kutsutaan joko pikalainoiksi tai pikaluotoiksi.

Pikalaina on pieni rahasumma, joka on saatavilla välittömästi ja maksetaan pois nopeasti!

Pikalainat ja luotot ovatkin keskimäärin noin muutaman sadan euron suuruisia summia, jotka lainasumman pienuuden takia maksetaan takaisin lyhyessä ajassa. Yleensä takaisinmaksuaika niiden kohdalla onkin noin 7 – 30 päivää.

Nykyisiltä lainamarkkinoilta löytyy myös useita lainasivuja,, jotka tarjoavat näitä pieniä ns. pikavippejä ihan kohtuullisin ehdoin, mutta silti kannattaa kuitenkin aina vertailla eri toimijoiden korot ja muut kulut. Meidän sivuillamme se onkin ihan “piece of cake”, sillä olemme tosiaan listanneet myös pikalainoja myöntävät lainasivustot helposti tutustuttuviksi listoiksi.

Vertaa listamme avulla myös pikavippien eli pikalainojen korot ja kulut!

Sekä koroissa ja kuin myös lainojen kuluissa on eri lainanantajien välillä luonnollisesti eroja, niin myös pikalainojen kohdalla. Todella korkeita korkoja siellä ei kuitenkaan enää näy, sillä nykyisin ne on myös määritelty lain puitteissa. Olemme myös keränneet omille sivuillemme mukavan monipuolisesti erilaisia laina sivustoja, joista monilla on listoillaan myös pikalainoja. Kaikki niistä ovat myös sellaisia, joista uskaltaa ihan huoletta lainata itselleen pienen summan rahaa jos sellaiselle on tarvetta.

Suurimmillaan tänä päivänä pikavippejä voi saada aina noin 2 000 € saakka ja luonnollisesti kun lainasumma nousee muutamaa satasta korkeammaksi, niin myös laina-aika pidentyy hieman. Tosiaan vaikka korot ja kulut nykyisissä pikalainoissa tai pikaluotoissa ovatkin ihan kohtuullisia, niin joka tapauksessa niitäkin kantaa aina pikkuisen vertailla ja tsekkailla, sillä niiden välillä on kuitenkin pienoisia eroja.

Pikaluottojen ja lainojen hakemukset ovat ihan poikkeuksetta nopeita tehdä ja aikaa hakemuksen tekemiseen meneekin vain noin muutama minuutti. Jos lainapäätös on myönteinen, niin myös rahat ovat saatavilla todella nopeasti, eli jopa muutamassa minuutissa. Pikavippi on siis tosi varteenotettava vaihtoehto silloin, jos rahatilanne näyttää huonolle ja palkkapäivään tai vaikka opintotuen saamiseen on vielä aikaa.

Pienellä pikalainalla voikin hyvin rahoittaa esimerkiksi muutaman viikon tai kuukauden ruokamenot, maksaa vaikka jonkun laskun, tai mikä ettei lähteä vaikka bilettämään. Tässäkin mielessä pikalainat on käteviä, että ne eivät juurikaan kysele että mihin lainaraha on menossa käytettäväksi.

Katsaus pikavippien historiaan!

Ensimmäiset pikavipit myönnettiin Suomessa vuonna 2005 ja niistä tulikin äkkiä todella suosittuja. Vuonna 2005 niiden korkoja muita kuluja ei kuitenkaan oltu vielä säädelty laissa, joka aiheutti monelle maksuvaikeuksia.
Vuonna 2013 laki kuitenkin muuttui niiden osalta, sillä uusi pikavippilaki meni läpi eduskunnassa.

Pikavippien osalta lakia oli jo kerran uudistettu vuosien 2009 ja 2010 vaihteessa, mutta sääntelyä haluttiin jatkaa ja tiukentaa, kuluttajien turvaamiseksi.

Uusi pikavippilaki asetettiin vuonna 2013!

Kun uusi pikavippilaki asetettiin, niin se tarkoitti sitä että alle 2000 euron pikavippien korkokatto aleni 51%. Tämä olikin joillekin lainanantajille liian suuri muutos ja jotkut niistä joutuivat lopettamaan toimintansa. Kuluttajat kuitenkin ottivat yhä enemmän pikavippejä ja niiden kasvu onkin ollut vuosittaista.

Tämä onkin syy miksi markkinoilta löytyy niin monia toimijoita, sillä kaikille löytyy kyllä asiakkaita. Aiempi kielteinen stigma pikavippien eli nykyisten pikalainojen osalta onkin jo oikeastaan menneen talven lumia ja todella moni rahoittaa niillä aina aika ajoin pientä syystä tai toisesta johtuvaa rahapulaa!